Ko smo?

         
 

Sa više od 340 radnji i portfolijom koji obuhvata više od 60 svjetski poznatih robnih marki, Sportina Group pripada najvećim trgovcima modnih proizvoda na prostoru jugoistočne Evrope. Sportina Group nije prepoznatljivo ime samo u Bosni i Hercegovini, već i u Sloveniji, Italiji, Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Crnoj Gori i na Kosovu.

Među robnim markama koje Sportina Group prodaje ili distribuira na domaćem i regionalnom tržištu nalaze se cijenjena imena svijeta mode kao što su: Emporio Armani, Dsquared2, BOSS, Ice Iceberg, Antony Morato, Burberry, Fracomina, itd. Zastupamo i modne brendove srednjeg cjenovnog razreda među kojima prije svega treba spomenuti robne marke Tom Tailor, Tally Weijl, Vero Moda, Orsay, Jack & Jones, Marx i druge.

     
         
     

Osim što je franšizni predstavnik svjetski poznatih robnih marki, Sportina Group posljednjih godina uspješno razvija i sopstvene razvojne (multibrand) prodajne koncepte među kojima se izdvajaju radnje XYZ (www.xyz-stores.com), odnosno Sportina radnje. Takva prodajna mesta krasi bogata paleta originalnih prodajnih ideja.
U XYZ radnjama na raspolaganju je ponuda najprestižnijih modnih dizajnera. Za XYZ radnje koje posluju u prijestonicama regiona, uz ostale originalne inovativne pristupe prodaji, karakteristična je i veličina - prostiru se na više od 2000 kvadratnih metara.
Prodajni koncept Sportina radnji u regionu razvijamo već neko vrijeme. Naša je namjera da se u svijesti potrošača radnja Sportina pozicionira kao dinamičan tip prodajnog mjesta sa širokom i raznovrsnom ponudom. U njoj naši kupci mogu naći odjeću i obuću urbane mode kao što su Tom Tailor, Vero Moda, Jack & Jones, Silvian Heach, Fracomina, Marx i druge.

 

 

         
 

Naša vizija

Sportina Group svoju viziju zasniva na kreiranju ponude za potpuni životni stil. To se odražava, kako u ponudi kolekcija modnih robnih marki, tako i u ugostiteljstvu i turizmu. Slogan »Svijet u stilu« predstavlja našu viziju u potpunosti. Kompanija Sportina Group svoje usjpehe postiže predanim radom više od dve hiljade zaposlenih, promišljenim biranjem najuspješnijih robnih marki i investicijama u najbolje lokacije sa najsavremenijom opremom. Samo tako omogućavamo da kupovina postane jedinstven doživljaj.

 

Naša misija

Misija kompanije je da modu približi svakom kupcu. Trendovima svjetskih metropola, dizajnerskom modom i robnim markama takozvane high street mode kompanija Sportina Group omogućava kupcima da kreiraju vlastiti stil oblačenja.
Dugogodišnje iskustvo, širok izbor robnih marki svih cjenovnih razreda, predanost modnoj misiji, poznavanje specifičnosti lokalnih tržišta, predstavljaju samo neke od razloga zbog kojih nam naši kupci svakodnevno ukazuju povjerenje.

 

 

     
  Uz prodaju tekstila bavimo se i turizmom. Naši hoteli se nalaze na Bledu, u gradu u kome je otvorena prva radnja prije više od 20 godina i gdje je počela priča o Sportininom uspješnom razvoju. U našem vlasništvu su Vila Prešeren (na odličnoj poziciji – na obali Bledskog jezera), hotel Krim (jedan od turističkih objekata s najvećim smeštajnim kapacitetima na Bledu), hotel Ribno (u idiličnom selu Ribno u blizini Bleda) i Vila Viktorija (hostel), koja je od Bledskog jezera udaljena samo 20 metara. Svi spomenuti turistički objekti se obraćaju različitim tipovima gostiju te uspješno dopunjuju turističku ponudu Sportine Group i Bleda.
> www.sportina-turizem.si
 

 


 
   
  Američka multinacionalna kompanija Burger King i bečki lanac kafeterija Coffeeshop su nam na tržištima na kojima smo prisutni, povjerili razvoj svojih brendova. Primenjujući visoke poslovne standarde naših cijenjenih partnera iz Amerike, odnosno Austrije, svakodnevno povećavamo prepoznatljivost, kao i kvalitet usluga koje pružamo na regionalnim tržištima.  

 

 

Dostignuća u 2013. godini:

 

 Godine 2013 otvorili smo još jednu XYZ Premium Fashion Store radnju. Nalazi se na crnogorskoj obali u Budvi.
• 2013. godine mreža prodajnih mjesta Sportina Group-e postala je bogatija za 25 nove trgovine.
• Krajem 2013. godine prodajni prostor Sportina Group-e dostigao je površinu od preko 66.000 metara
         kvadratnih (približno kao osam stadiona Maracana u Rio de Janeiru).                                              
• 2013. godine portfolio Sportina Group-e postao je bogatiji sa dvije nove robne marke –
Ronald Mauret i Antony Morato.
2013. godine smo osnovali fb stranice Sportina Group Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Zajedno sa fb stranicom       Slovenije imaju oko 100.000 obožavalaca modnih marki Sportine Group.        

   

 


Ponosni smo što smo cijenjeni regionalni trgovački lanac.